8 tips voor een stralend uiterlijk deze zomer

Merk je het al? De zomer gaat weer beginnen! Persoonlijk heb ik hier ontzettend veel zin in: de zomer is mijn favoriete seizoen van het jaar. Die heerlijke zon; de lange, warme dagen; de eeuwige terrasjes en middagen in het park en op het strand… Het kan mij niet vroeg genoeg beginnen.

Ondanks mijn liefde voor de hitte weet ik ook dat de zon en de warmte schadelijk kunnen zijn voor je lichaam. Het is daarom goed om hier van op de hoogte te zijn. Besteed extra aandacht aan wat jouw lichaam nodig heeft tijdens deze zomerse dagen.

Hoe? Ik heb hier 8 tips voor jou op een rijtje gezet.

1. Drink genoeg water

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: drink genoeg water! Tijdens de zomer is dat extra belangrijk. In de warmte ben je extra aan het zweten, en dat is allemaal vocht dat je verliest. Het is goed om dit ook weer aan te vullen door goed te blijven drinken.

Over het algemeen wordt een gemiddelde van twee liter per dag aangenomen. Is het een zomerse dag? Dan mag dit best wat meer zijn. Luister vooral goed naar je lichaam, om te merken of je dorst hebt. Zo verzorg je je lichaam van binnenuit.

Verder is het belangrijk om het drinken van het water niet allemaal in één keer te doen, maar het echt over de dag te verspreiden. Zo zorg je ervoor dat je lichaam de hele tijd gehydrateerd blijft. Drink ook ’s ochtends als je opstaat meteen een glas water. Je hebt dan namelijk een aantal uren niet gedronken. Je lichaam kan dan wel wat water gebruiken.

2. Begin met scrubben

Scrubben: echt een tip voor de zomer. Je kunt hier het beste al mee beginnen voordat de zomer begint. Door scrubben verwijder je namelijk dode huidcellen van je lichaam. Dit is niet alleen goed voor je huid, maar zorgt er ook voor dat je sneller bruin wordt!

Door je huid te scrubben, wordt je huid ook gezonder. Alle viezigheden die zich op je huid hebben verzameld en alle dode huidcellen worden zo verwijderd. Dit zorgt ervoor dat je poriën ook minder snel verstopt raken. Let er op dat je scrub voor je lichaam hebt, maar ook een speciale scrub voor je gezicht. Deze heeft fijnere korreltjes, om de huid van je gezicht niet te beschadigen.

3. Gebruik zonnebrandcrème

Misschien is dit ook een inkoppertje, maar jongens, wat gaat dit nog vaak fout! Smeer je alsjeblieft heel goed in met zonnebrandcrème. We zijn vast allemaal wel eens verbrand na een middagje op het terras of een dagje aan het strand. Het is geen pretje, en het is ook zeker niet goed voor je.

Zonnebrand beschermt je huid tegen de straling van de zon. Deze stralen zorgen ervoor dat je bruin wordt en hebben ook voordelige effecten, maar ze kunnen ook schadelijk zijn. Zorg er daarom voor dat je je voldoende insmeert en dit ook herhaalt. Ook hierbij zijn er een crème voor je lichaam en een crème voor je gezicht.

Het maakt ook zeker uit met welke zonnebrand je je insmeert, en hoe vaak op een dag je dat doet. Meer weten over wat de zon precies doet en hoe zonnebrand daartegen beschermt? Lees dan onze tips over zonnebrandcrème!

4. Koop een Labello met SPF

Naast zonnebrandcrème voor je lichaam en je gezicht, bestaat er ook een zonnebrandcrème voor je lippen. Ja, echt. Er zijn namelijk Labello’s met een SPF erin.

Vaak worden de lippen overgeslagen als het gaat om bescherming tegen de zon. Dat is ook wel logisch. Je lippen verbranden niet zo snel, en zonnebrand op je lippen smeren is ook niet bepaald lekker. Toch heeft de zon ook effect op je lippen, en is het goed om deze ook te beschermen.

Een Labello met SPF erin kan je hierbij helpen. Hierin zitten ook nog eens goede ingrediënten zoals boter en olie, om je lippen voldoende gehydrateerd te houden. De optimale verzorging voor je lippen tijdens de zomer dus!

5. Gebruik ook aftersun

Na een hele dag lopen smeren met zonnebrand, ben je in de avond nog niet klaar. Ook als de zon niet meer schijnt, is het goed om je huid te verzorgen. Zorg er daarom voor dat je een goede aftersun in huis hebt gehaald.

Aftersun is een creme of gel voor je huid, die je gebruikt wanneer je een dag in de zon hebt gezeten. Het hydrateert en verkoelt je huid. Je kan dit goed gebruiken als je verbrandt bent, om je rode, pijnlijke huid tot rust te brengen.

Het is echter ook fijn om aftersun op te smeren als je niet verbrand bent. Zo geef je je huid een extra boost! Daarnaast ga je – door de hydratatie – vervelling tegen. Zo behoudt je je bruine kleurtje nog wat langer.

6. Doe een extra haarmasker

Je mag je haar ook zeker niet overslaan tijdens deze warme dagen. Onze zomerse tip: gebruik eens een extra haarmasker. Je haar zal je hier zeker dankbaar voor zijn.

Haarmaskers zijn er in allerlei soorten en varianten. Kies in de zomer voor een hydraterend haarmasker. De zon droogt namelijk niet alleen je huid uit, maar ook je haar. Daarom kunnen jouw haren wel een extra maskertje gebruiken.

7. Boek een pedicure

Het aanbreken van de zomerse dagen betekent ook dat de slippers en sandaaltjes weer uit de kast kunnen worden gehaald. Daar komen die tenen ook weer tevoorschijn! En niets is fijner dan mooie, verzorgde voeten.

Boek daarom ook een pedicure. Zo krijgen je voeten weer even een opknapbeurt na de hele winter in schoenen te hebben gezeten. Laat je voeten insmeren met verzorgende oliën, laat je nagels knippen en vijlen, en kies een vrolijk kleurtje uit.

Een pedicure is ook nog eens heel goed voor je. Bij zowel het scrubben als bij het zonnebrand smeren vergeten we de voeten nog wel eens. Tijdens een pedicure worden je voeten verzorgd, en worden ook hier de dode huidcellen verwijderd. Echt een goede tip voor de zomer dus!

8. Breng een hydraterende gezichtscrème aan

Vergeet ook zeker niet om je gezicht te verzorgen. Misschien is een gezichtscrème al onderdeel van jouw ochtendroutine, maar misschien ook nog niet. Overweeg in het laatste geval zeker om te investeren in een goede, hydraterende gezichtscrème deze zomer.

Ook als je al wel een gezichtscrème gebruikt, is het goed eens kritisch naar jouw crème te kijken. Hoe goed hydrateert deze nu eigenlijk? Merk je, nu de dagen warmer worden, dat je huid inderdaad gevoed en soepel blijft? Of zie je toch wel wat droge plekjes ontstaan?

Het is ontzettend belangrijk om je gezichtsverzorging goed bij te houden in de zomer. Dit draagt bij aan een gezonde en stralende huid, en het voorkomt rimpels en veroudering. Een hele goede stap naar deze verzorging is het gebruiken van een verzorgende en hydraterende crème.

Wat ga jij deze zomer doen om je lichaam te blijven verzorgen? Laat het me weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *