5x de leukste beautyvlogs allertijden

Of je het nu kijkt voor vermaak, of om echt iets te leren: beautyvlogs zijn altijd vermakelijk om naar te kijken. Ik zet ze niet alleen op tijdens het doen van mijn make-up, maar ook tijdens het koken, afwassen, eten van mijn lunch… Noem het maar op.

Video’s over beauty zijn echt de video’s waardoor ik ooit ben begonnen met YouTube. Ik denk dat dit voor vele meiden (en ook jongens!) in Nederland geldt. Daarom heb ik besloten om mijn favoriete beautyvlogs allertijden op een rijtje te zetten.

PS. Er zitten ook een aantal Engelstalige video’s bij. Maak je hier vooral geen zorgen over: het gaat toch vooral om het beeld wat erbij zit!

1. My Everyday Makeup Routine

van Zoella

Laten we beginnen met een oude beautyvlogs, misschien wel één van de eerste make-up routines die op YouTube is gezet. De video kwam online te staan in juni van 2013: bijna tien jaar geleden! Maar, goede make-up tips vergaan niet. Daarnaast is het natuurlijk ondenkbaar om Zoella uit het rijtje te laten, want ze is ondertussen echt een legende geworden in de YouTube wereld. 

Dit is de eerste make-up routine video die Zoella – of Zoe – geüpload heeft. In het begin van de video beschrijft ze hoe ze het een beetje spannend vindt om zonder make-up op het internet te verschijnen. Dat zal heel herkenbaar zijn voor velen van ons. En hoewel ze beschrijft wat onzeker te zijn over de donkere kringen onder haar ogen en wat oneffenheden, vind ik haar nog steeds prachtig. 

De inhoud van de video

De video laat zien hoe Zoe elke dag haar make-up doet. Ze legt uit welke producten ze gebruikt, hoe ze deze aanbrengt op haar gezicht, en welke variaties ze soms aanbrengt, afhankelijk van de dag. De video laat duidelijk zien hoe ze haar routine uitvoert. 

In minder dan tien minuten leer je precies hoe de routine van Zoe eruitziet, en hoe je deze ook zelf kan namaken. Gedurende de video geeft ze ook een aantal tips, waaronder mijn favoriet:

“Eyebrows are sisters, and not twins.”

Hiermee wil Zoe zeggen dat, hoewel je wenkbrauwen natuurlijk niet heel erg van elkaar zouden moeten verschillen, het ook niet erg is als de ene net een beetje anders is dan de andere. 

Waarom deze video?

Er zijn meerdere redenen dat dit één van mijn favoriete beautyvlogs is. Ik geef het toe, ook het jeugdsentiment speelt hierin een rol. Maar daarnaast is het een hele toegankelijke make-up routine om naar te kijken. De video is kort en gaat vlot door de routine heen, maar beschrijft wel duidelijk en uitgebreid wat Zoe doet. 

Daarnaast vind ik het resultaat prachtig, en lijkt het niet al te moeilijk te behalen. Ook heeft Zoe een talent voor het amuseren van de kijker, terwijl ze ook informatie overbrengt. De grapjes en opmerkingen tussendoor maken de video speels. Tot slot is het ontzettend fijn dat Zoe precies aangeeft welke producten ze gebruikt: zowel de make-up zelf, als de kwastjes. 

2. Dit is hoe ik standaard mijn make-up doe

van Jade Anna.

Dit is een Nederlandstalige video van Jade Anna, die precies laat zien hoe zij haar make-up vaak doet. De video is geüpload in April van 2020, aan het begin van de eerste lockdown door corona. Jade beschrijft ook dat ze hierdoor binnen zit.

De inhoud van de video

Gedurende de video laat Jade zien hoe ze haar make-up aanbrengt. Er staat op de achtergrond geen muziek op, dus je wordt niet afgeleid van de inhoud van de video. Terwijl Anna haar make-up aanbrengt, vertelt ze precies wat ze doet. 

Jade begint met de basis: primer en foundation. De foundation die zij gebruikt is van Estée Lauder, en ze is er ontzettend blij mee! Een groot voordeel van deze foundation die zij noemt, is dat deze heerlijk ruikt. Vervolgens gaat Jade door met de poeder, bronzer en highlighter.

Vervolgens gaat Jade door met oogschaduw, en hiervoor gebruikt ze een palette met huidkleurige kleuren. Jade zoomt zelfs de camera in zodat de kijker een beter beeld krijgt van haar acties. 

Tot slot brengt Jade een setting spray over haar make-up aan, en als allerlaatste stap doet ze haar mascara en lipgloss op. Ze gebruikt twee verschillende mascara’s en ook twee verschillende lipglosses. 

Waarom deze video?

Het fijne aan een Nederlandstalige video is dat alle producten die gebruikt worden, ook vaak in Nederland gekocht kunnen worden! Oh, hoe vaak ik wel niet een make-up routine video heb bekeken, helemaal enthousiast werd van een bepaald product, om er daarna achter te komen dat het product niet hier te verkrijgen is. 

Daarnaast is het fijn dat Jade niet alleen vertelt wat ze doet en laat zien wat ze doet, maar ook de hoeveelheden van de producten. Zo krijg je een heel gedetailleerd idee van hoe haar make-up routine werkt, voor als je deze na wil maken. 

Wat het ook leuk maakt, is dat ze tijdens de tutorial vertelt over haar leven. Hoe haar leven er uit ziet, wat ze vandaag verder nog gaat doen… Dit maakt het leuk om naar te luisteren en te kijken. Het verhaal gaat niet alleen maar over de make-up, maar ook over Jade zelf. 

3. Full Face of Flawless In-Depth Makeup Tutorial

van NikkieTutorials

Nog iemand die niet kan ontbreken uit het rijtje is natuurlijk NikkieTutorials, of Nikkie de Jager. Tegenwoordig is ze vooral bekend van haar “Power of Makeup” series, haar connecties met bekende mensen, en natuurlijk haar fenomenale presentatie van het Eurovisie Songfestival in 2021, toen het in Nederland georganiseerd werd. 

We zouden bijna vergeten dat Nikkie ook nog gewoon video’s maakt met make-up looks. Toegegeven, de echte tutorials zijn wel minder geworden over de jaren, maar ze zijn er nog steeds!

De inhoud van deze video

In deze video, die online kwam in juni 2019, recreëert Nikkie een make-up look die ze online heeft gezien, en waarvan iemand aangaf dat zij deze niet zou kunnen doen. Dat zag ze natuurlijk als een uitdaging! Niet alleen recreëert ze de look; ze filmt het ook nog eens om het online te zetten. Spoiler alert: natúúrlijk lukt het haar.

Tijdens het filmen van haar make-up tutorial stopt Nikkie af en toe met het aanbrengen van de make-up, om uit te leggen wat ze precies doet. Ze neemt echt de tijd om de uitleg te geven, in plaats van dat ze haar make-up aan één keer aanbrengt.  

Door haar vriendelijke en gezellige persoonlijkheid, en de grappige opmerkingen die ze tussendoor maakt, is de video leuk om naar te kijken. Daarnaast is haar uitspraak in het Engels perfect – iets wat je niet van iedere Nederlander kan zeggen. 

Waarom deze video?

Het fijne van de video’s van Nikkie is dat je weet dat je naar een professional aan het kijken bent. Ze legt precies uit wat ze doet en waarom ze het doet. Haar kennis over de producten die ze gebruikt en hoe ze deze moet gebruiken op haar huid is overduidelijk. 

Daarnaast zijn alle looks die ze doet natuurlijk ge-wel-dig! En niets is fijner dan kijken naar een tutorial waarvan het resultaat absoluut fantastisch is. Als Nikkie het doet, lijkt het zo makkelijk! Het zorgt ervoor dat ik meteen mijn make-up erbij wil pakken om het na te maken. 

Tot slot is het natuurlijk heerlijk om naar Nikkie te kijken terwijl je weet dat ze Nederlandse is. Wereldbekend is ze, voor terechte redenen, en daar mogen wij als klein landje trots op zijn!

4. Rihanna’s Epic 10-Minute Guide to Going Out Makeup

Beauty Secrets, van Vogue

Over iconisch gesproken: deze tutorial van Rihanna is heerlijk om naar te kijken. De video is geupload in mei van 2018. Hoe leuk is het om een inkijkje te krijgen in het leven – en vooral in de make-up routine – van een wereldberoemde zangeres?

Oke, Rihanna is geen professionele make-up artiest. Dat neemt niet weg dat ze door haar werk waarschijnlijk ontzettend veel ervaring heeft opgedaan met het dragen en aanbrengen ervan. Ze heeft in de stoel gezeten van verschillende professionals van over de hele wereld.

De inhoud van de video

In tien minuten laat Rihanna zien hoe zij haar make-up doet wanneer ze uitgaat. Ze vertelt hierin ook dat het per dag verschilt hoe ze haar make-up doet: het ligt er maar net aan hoeveel zin ze heeft om het aan te brengen. 

De manier waarop Rihanna in deze tutorial vertelt wat ze aan het doen is, maakt de video ontzettend vermakelijk. In tegenstelling tot andere beautyvlogs vertelt ze niet heel veel informatie over de producten of technieken die ze gebruikt. Dat is niet erg: de informatie die ze geeft is amuserend genoeg.  

“Always in my purse. I never leave home without this. And if it doesn’t fit in my purse, then I’m changing my purse.”

Of het nu een geestige opmerking is tussen het doen van haar oogschaduw door, of een kreet die ze slaakt bij het aanbrengen van haar lipgloss: Rihanna weet hoe ze mensen moet vermaken en hoe ze een video moet opnemen. 

Niet alleen haar gezicht komt aan bod in deze video. Ze laat ook zien dat ze make-up aanbrengt op andere delen van haar lichaam. Make-up looks gaan verder dan het gezicht alleen.  

Waarom deze video?

Waar moet ik beginnen? Kijk deze video, en je weet precies waarom ik deze gekozen heb. Rihanna doet haar verhaal zo grappig dat je zelfs de mensen op de achtergrond hoort lachen om wat ze zegt. 

Rihanna geeft niet alleen uitleg over haar make-up routine en ze maakt niet alleen grappige opmerkingen: ze motiveert je ook om zelf je make-up te gaan doen. Heb je even een pick-me-up nodig, of iemand die je motiveert: Rihanna is your girl

Naast de vermakelijkheid van deze video is de look die Rihanna creëert ook prachtig. Je kunt wel zien dat ze haar eigen make-up prima kan doen, en geen make-up artiest nodig heeft. 

En deze video is niet de enige topper in de serie Beauty Secrets van Vogue. Een advies van mij: neem eens een kijkje bij de andere video’s in deze categorie, of alle andere video’s van Vogue. 

5. Everyday make-up, haar en douche routine 2021

van Beautygloss

Last but not least, Mascha van Beautygloss. Haar YouTube kanaal is een begrip in Nederland. En dat is niet voor niets: het is heerlijk om naar haar te kijken. In maart van 2021 kwam deze video online, en op het moment van schrijven heeft deze meer dan 100.000 weergaven. 

De inhoud van de video

De video laat niet alleen een make-up routine zien, maar ook een hele haar en douche routine! Mascha neemt je mee in haar (bijna) dagelijkse ritueel, waardoor je meteen een inkijkje krijgt in haar leven. Ontzettend leuk!

Mascha vertelt ook hoe vaak ze haar haren wast, en wat ze hiervoor gebruikt. Ook andere non-make-up producten die ze gebruikt, benoemt ze. Deodorant, crème voor op haar lichaam, en moisturizer voor op haar gezicht. Zelfs de borstel die ze gebruikt om haar haren te borstelen, benoemt zei in de video. 

De video duurt bijna een half uur, dus je moet er wel even de tijd voor nemen. Maar: dan heb je ook wat! De routine wordt uitgebreid besproken en gedemonstreerd. Plus, het is helemáál niet erg om dertig minuten naar Mascha te luisteren.  

Waarom deze video?

Het fijne aan deze video is dat geen enkel product die door Mascha genoemd wordt, gesponsord is. Zo weet je dus zeker dat zij deze producten gebruikt, omdat ze de producten ook echt fijn vindt. Ze wordt niet betaald om een product te noemen en aan te prijzen, waardoor de video authentiek overkomt.

Ook leuk is dat ze beschrijft hoe het is om je routine uit te voeren als je ook rekening moet houden met een kindje. Dat maakt het natuurlijk wel wat lastiger. Mascha weet hier echter goed mee om te gaan, en deelt haar tips met de kijker. Daarnaast is de stem van Mascha echt fijn om naar te luisteren. Er zit geen muziek onder de video, maar dat maakt in dit geval totaal niet uit. 

Tot slot gaat de video niet alleen over make-up, zoals veel vlogs over beauty, maar ook over haar haren en haar douche-routine. Dit zorgt ervoor dat de informatie net iets uitgebreider is. Je ziet het hele proces: van net wakker, tot helemaal klaar voor de dag.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *