Beste stijltang voor jouw haar

Een stijltang kopen die het beste bij jouw haar past, kan nogal een uitdaging zijn. Er worden ontzettend veel stijltangen aangeboden op de markt. Hierdoor zie je wellicht door de bomen het bos niet meer. Welke stijltang kan jij nu het beste hebben? 

Om je hiermee verder te helpen, schreef ik dit blog. Ik heb onderzoek gedaan naar de beste stijltangen die er op dit moment zijn. Ook heb ik uitgezocht welke functies deze stijltangen hebben, en voor wie deze tangen dus geschikt zijn.

Functies van een stijltang

Welke functies jij nodig hebt, ligt aan jouw behoeftes en wensen. Sommige stijltangen hebben een langer snoer zodat je meer bewegingsruimte hebt. Zit jouw stopcontact niet dichtbij jouw spiegel? Dan is dit wellicht een goede functie voor jou.

Ook zijn er stijltangen die razendsnel opwarmen. Heb je ’s ochtends altijd tijd te kort? Dan is het fijn om niet minutenlang te hoeven wachten. Gebruik je de stijltang alleen voor gelegenheden, en kan je prima je outfit uitzoeken terwijl de tang opwarmt? Dan is dit wellicht minder noodzakelijk voor jou.

Verder hebben de tangen verschillende standen qua temperatuur, en bereikt de ene stijltang ook een hogere temperatuur dan de andere. Misschien weet je al van eerdere ervaringen welke temperatuur een stijltang moet hebben om voor jou het gewenste effect te bereiken. Weet je dit nog niet? Kies dan een stijltang met een ruim aanbod, zodat je hiermee kan experimenteren. 

Daarnaast verschillen de stijltangen in de breedte van de platen. Sommige platen zijn breed, zodat je er veel haar tegelijkertijd mee kan behandelen. Andere platen zijn smaller, waardoor je juist iets meer vrijheid hebt in de bewegingen die je kan maken. Ook hierbij ligt het er maar net aan wat je met de stijltang wil doen.

Tot slot kunnen de meeste stijltangen veel meer dan stijlen – ja, echt. Vaak kan je met een stijltang ook je haren krullen, ja je hebt niet eens een krultang nodig! Je wikkelt je haar dan om de tang heen. Is dit iets wat jij wil? Dan kan je hier het beste ook rekening mee houden.

De gezondheid van je haar

Ik kan me voorstellen dat je je ook een beetje zorgen maakt om de gezondheid van je haar. Want: veel hitte is niet goed voor je haren, en kan ervoor zorgen dat je haar uitdroogt of gaat pluizen. Het is goed om hier van tevoren al over na te denken.

Een oplossing is om bepaalde sprays of crème te kopen, die je haar beschermen tegen de hitte. Deze producten zijn gewoon bij de drogist of soms bij de supermarkt te halen. Je doet ze van tevoren in je haren, laat het even zitten, en behandelt daarna je haar met de stijltang.

Er zijn echter ook stijltangen die al rekening houden met de gezondheid van je haar. Zo zijn er tangen die oliën en vitaminen hebben verwerkt in de platen. Daarnaast zijn er tangen die gebruik maken van waterstoom. Dit zorgt ervoor dat je haar niet te veel uitdroogt, maar steeds genoeg water krijgt toegediend om haar vochtigheid te behouden.

Beste stijltangen in 2024

Goed, nu je enigszins een idee hebt over de functies van stijltangen, kunnen we beginnen aan het overzicht. Ik heb hieronder maar liefst negen stijltangen op een rijtje gezet. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, prijsklassen, en functies. Er zit vast een stijltang bij die jij wil uitproberen!

1. Remington S8500

Ten eerste deze prachtige stijltang van Remington. De kleur alleen al maakt dat ik deze direct in mijn virtuele winkelmandje wil stoppen. Deze stijltang stijlt niet alleen je haar, maar geeft ook nog eens een extra glans aan je lokken. Er zit zelfs arganolie in de keramische coating, waardoor eventuele doffe of droge plukken echt een boost krijgen. Ook zit er Vitamine E in de coating, welke geactiveerd wordt door de warmte wanneer je het apparaat aanzet.

Je wil je haar natuurlijk niet te veel beschadigen met de hitte die van de stijltang afkomt. Bij deze stijltang kan je de temperatuur zelf instellen op het digitale schermpje. De temperatuur begint bij 150 graden, en je kan deze hoger zetten tot wel 230 graden! Daarnaast is de stijltang snel opgewarmd, zodat je niet lang hoeft te wachten om met je haar aan de slag te kunnen gaan.

2. Carmen CR1070

Wil je meteen je haar kunnen stijlen wanneer het jou uitkomt, kies dan voor deze stijltang van Carmen met een fast heat functie. De stijltang is binnen een minuut al op temperatuur, en heeft zes verschillende warmtestanden. Zo kan je al beginnen met een temperatuur van 130 graden, maar deze kan oplopen tot 230!

Ook heel handig: de stijltang heeft een snoer van bijna twee meter. Zit je stopcontact dus niet zo dicht bij de spiegel, of wil je even iets pakken terwijl je je haar aan het stijlen bent? Geen enkel probleem. De stijltang maakt verder gebruik van ION technologie. Dit betekent dat je haar niet statisch is na het stijlen. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je de stijltang vergeet uit te zetten. Na een uur schakelt de stijltang zichzelf automatisch uit.

3. Remington S8598

Dit is nog eens een bijzondere stijltang – en zeker een aanrader als je goed voor je haar wil zorgen! Deze stijltang heeft keramische platen om je haar mee te stijlen, die ook nog eens verrijkt zijn met keratine en amandelolie. Op die manier worden beschadigingen aan je haar zo veel mogelijk voorkomen, en kan je met een gerust hart jouw haar stijlen.

De stijltang ziet er ook nog eens goed uit. De buitenkant van de is lichtgrijs, en de binnenkant heeft een rose-gouden kleur. Verder heeft deze stijltang een hittebeschermende sensor. Dit houdt in dat de stijltang constant de vochtigheid van je haar in de gaten houdt, om zo te voorkomen dat je haar beschadigd wordt. Op basis van deze metingen past de stijltang de temperatuur automatisch aan aan het haar. Ook deze stijltang beschikt over een automatisch uitschakelen functie, na een uur.

4. L’Oréal Steampod 3.0

Ben je op zoek naar een makkelijke stijltang met verschillende functies, dan moet je zeker deze hebben. Deze stijltang is de derde generatie van een lijn stijltangen van L’Oréal, waardoor deze helemaal geoptimaliseerd is voor gebruik. Je haar wordt gestijld, maar krijgt ook meer glans. Daarnaast zit er een waterreservoir ingebouwd in deze stijltang.

Wil je ook wel eens krullen in je haar? Ook daarvoor kan je deze stijltang van L’Oréal gebruiken. De stijltang heeft namelijk een snoer dat helemaal kan roteren, en de stijltang zelf is dun en licht. Je kan dus ook je haar om de stijltang heen wikkelen voor een lichte slag of krullen. De beoordelingen van deze stijltang liegen er niet om: het is een echte topper!

5. BaByliss ST482E

Weer zo’n prachtig exemplaar, en dit keer van BaByliss! Deze stijltang is rose-goud en glanzend aan de buitenkant, waardoor het een echte luxe uitstraling heeft. Ze maakt gebruik van zowel titanium als RVS, deze laatste voor de behuizing. Ook de temperatuur stijgt snel bij deze stijltang, waardoor je haar binnen enkele seconden al in gebruik kan nemen. De verwarmingselementen zorgen ervoor dat de stijltang niet afkoelt tijdens het stijlen. 

Je kan deze stijltang instellen op een van de vijf temperatuurinstellingen. Dit hangt helemaal af van jouw haartype, en BaByliss geeft hier zelfs tips over! Ook het snoer is extra lang, waardoor je met een gerust hart rond kan lopen door de kamer. 

Bewegingsvrijheid is dus gegarandeerd. Daarnaast zorgt deze stijltang ervoor dat je haar niet statisch of kroezig wordt door de hitte. Kortom, een echte aanrader als je op zoek bent naar een stijltang!

6. Remington S5525

Een goede en betaalbare stijltang, dat is hoe ik deze zou omschrijven. De kwaliteit laat niets te wensen over, maar je hoeft er zeker niet de hoofdprijs voor te betalen. Moet je dus rekening houden met een budget? Deze is dan wellicht iets voor jou.

Deze stijltang kan alles: snel opwarmen, verschillende temperaturen instellen… Het heeft alles in huis om jouw haar perfect te stijlen. Verder beschikt deze stijltang over extra brede en lange platen. Heb je dus dik of lang haar? Ook dan kan je deze stijltang moeiteloos gebruiken. De platen zijn ook nog eens flexibel, waardoor de druk die wordt uitgeoefend op het haar gelijkmatig verdeeld wordt.

Tot slot schakelt deze stijltang zichzelf automatisch uit na een uur; altijd handig als je nog wel eens kan vergeten om je apparaten na gebruik uit te zetten. Het snoer van deze stijltang is draaibaar, en er zit zelfs een hittebestendige opbergtas bij!

7. BaByliss ST495E

Nog een stijltang van BaByliss, echt een topper op het gebied van haarverzorging. Deze keer gaat het om een stoomstijltang, met een klein waterreservoir. Doordat er stoom uit de stijltang in je haar wordt aangebracht, blijft de vochtigheidsgraad van je haar op peil.

Je haar droogt dus niet uit en wordt daardoor ook minder beschadigd tijdens het gebruiken van de stijltang. Door dit waterreservoir is de stijltang wel iets groter en zwaarder dan andere stijltangen.

De platen van deze stijltang zijn vrij breed. Hierdoor is de stijltang minder geschikt voor kort haar, maar des te meer voor lang haar! Je kan de stijltang op verschillende temperaturen instellen, en ook zitten er steilkammetjes bij de tang. Je haar wordt op die manier gelijk verdeeld over de platen van de stijltang, en wordt dus overal evengoed gestijlt. Verder krijg je er ook nog eens een hittebestendige mat bij, om je stijltang veilig op te bergen.

8. Remington S8550

Heb je dik of lang haar, en lukt het je nooit om een stijltang te vinden die jouw haar aankan? Probeer dan deze eens uit, een stijltang die speciaal ontwikkeld is voor lang en dik haar. De platen zijn extra breed ontworpen, zodat het een bos volle lokken kan stijlen zonder problemen. Deze stijltang heeft ook nog eens arganolie in de platen, waardoor je haar niet alleen een extra glans krijgt na gebruik van de stijltang, maar ook verzorgd wordt door de oliën.

Deze stijltang heeft maar liefst tien verschillende temperatuurstanden waar je uit kan kiezen. Experimenteer eens welke het beste werkt voor jouw haar! De stijltang warmt snel op waardoor je er snel mee kan werken, en ook schakelt de tang zichzelf na een uur automatisch uit ter bescherming. De tang heeft een universeel voltage, een meedraaiend snoer, een hittebestendig opbergetui, èn ook nog eens enkele jaren garantie als je jouw aankoop registreert!

9. Remington C6505

De laatste uit dit lijstje is weer een stijltang van Remington – een merk dat we veel voorbij hebben zien komen. Toeval? Ik denk het niet, want Remington is nou eenmaal een expert op het gebied van het stijlen van haar. Overigens ook op het gebied van het krullen en golven van haar, want ook dat kan je doen met dit apparaat.

Deze stijltang heeft verschillende temperaturen waarop ze ingesteld kan worden. Na het instellen hiervan, zet je de temperatuur vast om zo te voorkomen dat de temperatuur gaat schommelen tijdens het stijlen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen komen door temperatuurverschillen in de kamer, of van het haar zelf. Binnen enkele seconden is de tang opgewarmd en klaar voor gebruik.

De platen die in deze stijltang zitten zijn, in tegenstelling van enkele vorige stijltangen die in dit blog voorbij zijn gekomen, lang en smal. Op die manier is er veel bewegingsruimte voor verschillende kapsels. Daarnaast is het snoer van de stijltang draaibaar en zit er voor de veiligheid een automatische uitschakeling functie op. Tot slot zit er een hittebestendige opbergtas bij deze stijltang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *