8x reiskleding essentials: dit heb je nodig

Het is misschien nog een beetje vroeg, maar wie weet ben je je er al op aan het voorbereiden: de zomervakantie! Hèt moment van het jaar waar ik iedere keer weer naar uitkijk. Niet alleen vanwege het warme weer, maar ook vanwege het reizen!

Toch is het elk jaar ook weer een struggle om mijn koffer in te pakken. Wat neem ik mee, en wat laat ik thuis? Wat heb ik echt nodig? Misschien herken je het wel, maar ik heb al menig zomervakantie outfits in mijn koffer gehad die ik geen enkele keer heb gedragen. 

Ondertussen heb ik een redelijk goed idee van wat ik nodig ben, en wat niet. Om jou ook te helpen met pakken, heb ik de essentiële benodigdheden op een rijtje gezet. Natuurlijk verschilt het per locatie, maar ik kan je in ieder geval op ideeën brengen!

1. Een goede trui of vest

We beginnen met een van de belangrijkste items. Waar je ook heengaat: je hebt altijd een trui of vest nodig. In koude landen spreekt dit voor zich, maar ook in warme landen is dit geen overbodige luxe. De kans is groot dat het in de avonden nog best kan afkoelen.

Zorg er daarom voor dat je een lekker zittende trui of vest meeneemt. Daar kan je in de avond lekker in wegkruipen als het nodig is. Ook in tropische landen zijn er dagen die minder warm zijn. Daarnaast is het in warme landen juist zo dat bussen en treinen vaak verkoeld zijn. Dan is een trui toch best fijn.

2. Basic t-shirtjes

Hebben we het over essentials, dan moeten we het natuurlijk ook hebben over T-shirts. Hier kan je er nooit genoeg van hebben – of toch wel, want je wil niet met eindeloos veel bagage sjouwen. Goed, bij wijze van spreken dan.

Mijn ultieme tip is om zoveel basic kledingstukken aan te schaffen dat je alles met elkaar kan matchen. Alle shirtjes, shortjes en rokjes passen bij elkaar. Hierdoor heb je eindeloos veel combinaties van outfits. Zo hoef je niet veel mee te nemen om toch steeds een andere outfit aan te hebben.

Nog een tip: ik heb hiervoor Vinted afgestruind. Je vindt hier ontzettend veel basic shirtjes. Omdat ze niet heel bijzonder zijn, hebben ze ook nog eens een lage prijs. Je kan voor enkele euro’s (of minder!) al een shirtje vinden. (Tip: lees ook mijn eerdere blog over koopjesjagen op Vinted!)

3. Een sjaaltje voor overslag 

Oke, deze klinkt misschien gek, maar het is echt een lifesaver voor mij. Schaf een sjaaltje aan en neem deze mee. Het is belangrijk dat het sjaaltje breed is, zodat je deze om je schouders heen kan slaan. Ga je naar een warm land, kies dan voor een sjaal van dunne stof. Ik zal je precies uitleggen waarom dit zo belangrijk is. 

Ten eerste is het handig wanneer je een kerk wil bezoeken. Met blote schouders kom je daar, afhankelijk van je bestemming, wellicht niet in. Een sjaaltje kan dit oplossen. Verder gebruik ik het sjaaltje tegen muggen, tegen de felle zon, en ook tegen de kou. Kortom, multifunctioneel dus. 

Zelf heb ik een soortgelijk sjaaltje als deze, van de H&M. Perfect voor alle functies die ik zojuist noemde. Doordat deze dun is, vouw je hem gemakkelijk op en kan je deze overal mee naartoe nemen. Echt heel handig!

4. Een regenjas

Het hangt er een beetje van af waar je heengaat, maar ook een regenjas kan van pas komen tijdens je reis. Bijna alle landen kennen wel regenachtige dagen, of een regenseizoen. Wil je dan alsnog jouw bestemming verkennen, dan is het fijn om een regenjas te hebben. 

Afhankelijk van je bestemming zijn er verschillende regenjassen die je kan kiezen. In Nederland heb ik deze regenjas van de America Today, met een teddyvoering aan de binnenkant. Hierdoor blijf ik niet alleen droog, maar ook nog eens warm. Perfect voor koudere landen!

Op mijn reis door Zuid-Amerika nam ik echter een andere regenjas van America Today mee. Dit is vrijwel dezelfde, maar dan zonder de teddyvoering. Hierdoor is de regenjas een stuk minder beschermd tegen de kou. Door het waterdichte materiaal kan de jas alsnog wel warm aanvoelen!

5. Een lange maar lichte broek

Ook heel fijn: een lange broek, maar wel van een lichte stof. En dan bedoel ik niet de kleur, maar het materiaal. Zo kan je de broek namelijk ook met warm weer dragen. 

Een lange broek kan fijn zijn om verschillende redenen. Zo kan de broek beschermen tegen muggen. Ook kan je de broek dragen in de felle zon, als je benen al verbrand zijn of dreigen te raken. Daarnaast voel je je als vrouw in sommige plekken iets meer op je gemak in een lange broek dan in een korte. 

Zelf ben ik erg fan van deze lange broek. Het materiaal is erg licht, waardoor je deze ook met warm weer kan dragen. Verder schijnt het wit van de broek niet door! Tot slot zit de broek erg lekker door de elastieken band bij de taille.

6. Croptops

Deze kan niet in het rijtje ontbreken natuurlijk, de croptops! Echt een must-have voor elke reis die ik maak. Oké, misschien niet naar Scandinavië… maar de meeste landen die ik bezoek hebben een lekker warm klimaat. 

Croptops zijn geweldig voor elke vakantie in Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal… en de rest van Zuid-Europa in de zomer. Persoonlijk wil ik in de hitte zo min mogelijk aan hebben, maar vind ik het rondlopen in een bikini in de supermarkt net iets te veel van een goede. Een croptop is dan een perfecte oplossing.

Mijn favoriet op dit moment? Dat zijn er drie! Er is namelijk een drie-pack bij de Pull and Bear, met geweldige croptops. Bijkomend voordeel? Ze zijn perfect als je je hals en decolleté hebt verbrand! 

7. Een bikini die blijft zitten

Tot mijn vorige reis wist ik niet wat het niet hiervan was. Nu ben ik erachter hoe handig het is om een bikini te hebben die blijft zitten! En niet voor het zwemmen per se, want daarbij functioneren de meeste bikini’s goed. 

Pas als je gaat tuben, surfen of raften merk je hoe fijn het is als alles op z’n plaats blijft zitten. De laatste keer dat ik me op een surfplank begaf, was ik mezelf eeuwig dankbaar dat ik dit broekje had aangedaan. Niets zakte af, verschoof van zijn plaats, of wat dan ook. En er bestaat ook nog eens een bijpassend topje. Wat wil je nog meer?

8. Goede wandelschoenen

Tenzij je van plan bent om echt alleen maar aan het strand of zwembad te liggen, heb je ook goede wandelschoenen nodig. Ik vind het in ieder geval leuk om ook een beetje actief te zijn. Een stad of dorpje verkennen, een lange wandeling maken, of een berg beklimmen: heerlijk vind ik het!

Daarom heb ik onlangs deze schoenen aangeschaft bij de Intersport. Echt perfecte schoenen, want je hoeft ze dus niet in te lopen! Ze lopen meteen vanaf het begin lekker. En in tegenstelling tot sommige andere wandelschoenen, zien ze er niet eens zo slecht uit.

Hier kan je in ieder geval een goed begin mee maken bij het inpakken. Heb jij nog aanvullingen op mijn lijst van essentials? Laat het me weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *