7 tips om de leukste kledingstukken te scoren via Vinted

De laatste jaren is het een ware trend: tweedehands kleding kopen. Zowel in fysieke vintage-winkels als online wordt er op koopjes gejaagd. De kledingstukken zijn een stuk goedkoper, en als je goed rondkijkt en zorgvuldig uitkiest wat je koopt, is de kleding vaak ook van goede kwaliteit. 

Wanneer je echter op een groot platform voor tweedehands kleding en accessoires gaat kijken, zoals op Vinted, zie je al snel de bomen door het bos niet meer. Duizenden foto’s met aanbiedingen zijn te zien op het beeldscherm, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. Er zijn allerlei knopjes en categorieën waar je gebruik van kan maken – of toch niet. Het kan even duren voordat je de weg weet te vinden in de jungle van het aanbod van Vinted. Wij hebben daarom 7 tips voor jou om de koopjesjacht op Vinted makkelijker èn effectiever te maken.  

1. Kijk rond in het aanbod.

Wanneer je de startpagina van Vinted opent, krijg je meteen het aanbod te zien van populaire items, of items die worden voorgesteld aan jou op basis van eerdere zoekopdrachten, favorieten, of aankopen. Het aanbod in deze categorieën is zeer uiteenlopend: shirtjes, schoenen, jurken, rokken, jassen… Alles komt voorbij.

Kijken tussen de populaire items of tussen het aanbod van de newsfeed levert soms verrassende resultaten op. Je vindt hier kledingstukken of schoenen waar je met gericht zoeken misschien nooit op uit was gekomen. Het scrollen door het voorgestelde aanbod van Vinted kan er ook voor zorgen dat je een nieuw merk ontdekt dat je daarvoor nog niet kende. Zo vernieuw je jouw garderobe met kledingstukken die jouw look helemaal omtoveren. 

2. Zoek gericht door gebruik te maken van filters.

Deze tip is eigenlijk totaal het tegenovergestelde van de vorige tip. Dit lijkt tegenstrijdig, maar beide tactieken kunnen je helpen om een nieuwe garderobe te scoren. Het kan namelijk ook goed werken om juist niet tussen het voorgestelde of populaire aanbod te kijken.

Het tweede advies is daarom om gebruik te maken van de filters, zodat je gerichter gaat zoeken. De filters zijn zeer behulpzaam wanneer je gericht naar iets aan het zoeken bent. Geef bijvoorbeeld aan naar wat voor soort item je op zoek bent: kleding, schoenen, tassen, accessoires of beauty-producten. Vervolgens kan je in deze categorieën ook weer een keuze maken, zodat jouw zoekopdracht steeds specifieker wordt. 

Heb je eenmaal gekozen voor een categorie? Dan zijn er nog meer filters die je kan gebruiken om jouw zoekopdracht te verfijnen. Het allerhandigste is volgens ons om alvast te filteren op jouw maat. Zo voorkom je dat je een superleuk jurkje of tof T-shirt vindt, die vervolgens helemaal niet blijkt te passen. 

Andere handige filters zijn het merk, de conditie van de kleding, de kleur, en de prijs. Wanneer je van tevoren al weet waar je precies naar op zoek bent, kunnen deze filters jouw zoektocht een stuk gemakkelijker maken. Weet je nog niet precies wat je hoopt te vinden, dan is het ook mogelijk om deze filters achterwege te laten. 

Zelfs als je rondkijkt tussen de populaire of voorgestelde items op Vinted, is het mogelijk om toch gebruik te maken van filters. Het filteren op jouw maat blijft bijvoorbeeld een efficiënte tool om sneller uit te komen bij jouw nieuwe koopje. 

3. Sla jouw zoekopdracht op. 

Het kan voorkomen dat je een zoekopdracht uitvoert met bepaalde filters, die meteen een heleboel leuke resultaten oplevert. Blijkbaar sluiten de filters die je hebt ingesteld bij het zoeken precies aan op jouw smaak en stijl. Het kan dan handig zijn om jouw zoekopdracht op te slaan. Dit doe je door bij jouw zoekopdracht te klikken op het labeltje daarachter. Op deze manier kan je vaker terugkomen bij deze zoekopdracht. Je hoeft alle filters die je hebt aangezet of juist niet hebt gebruikt, niet te onthouden voor een volgende keer dat je op koopjesjacht gaat.

Vinted is een dynamisch platform, en dagelijks komen er allerlei items bij. Het is onmogelijk om alle nieuw geplaatste items bij te houden en te bekijken, maar door jouw favoriete en meest succesvolle zoekopdrachten op te slaan, kan je hier regelmatig bij terugkomen. Zo hoef je de zoekopdracht niet te onthouden en opnieuw uit te voeren.

Wanneer je een succesvolle zoekopdracht hebt gevonden en deze hebt opgeslagen, kan je deze dus gebruiken om vaker te zoeken tussen deze resultaten. Hierbij kan je een filter inschakelen die we nog niet genoemd hebben in onze tips. Dit is het sorteren. Door te sorteren op de nieuwste artikelen, krijg je eerst alle items te zien die het kortste geleden geplaatst zijn. Zo zie je dus altijd het nieuwste aanbod binnen jouw opgeslagen zoekopdracht. 

4. Sla het item eerst op in je favorieten.

Heb je eindelijk een kledingstuk of een paar schoenen gevonden die je misschien wel zou willen aanschaffen? Sla deze dan eerst op in jouw favorieten. Zo bewaar je al jouw leukste vondsten op een handige plaats binnen Vinted.

Deze tip is handig om meerdere redenen. Ten eerste kan het zo zijn dat, wanneer je het item hebt opgeslagen in jouw favorieten, de verkoper jou benaderd met een lagere prijs. De verkoper wil natuurlijk graag van zijn of haar aanbod af, en heeft daar soms wel een lagere prijs voor over. Zo betaal je dus nog minder voor jouw favoriet dan wat de verkoopprijs oorspronkelijk was.

Daarnaast kan het handig zijn om eerst nog even verder te kijken. Zo is het bijvoorbeeld slim om eerst nog even een zoekopdracht uit te voeren op precies dit item. Weet je het merk, de maat, de kleur en de prijs? Voer ze allemaal in bij je filters en kijk of je hetzelfde item bij iemand anders voor een betere prijs of kwaliteit kan kopen. Het zou zonde zijn als je deze pas tegenkomt nadat je jouw gevonden item hebt gekocht.

Tot slot kan je altijd proberen om de koper zelf te benaderen en te vragen om een lagere prijs. Vaak is het nog wel mogelijk om enkele euro’s van de prijs af te halen. Zo wordt het koopje voor jou nog voordeliger!

5. Kijk in de kledingkast van de verkoper.

Goed, je hebt dus een item gevonden waarbij je tot de koop wil overgaan. Voordat je dit doet, is het altijd handig om even te kijken in de kledingkast op Vinted van de verkoper van dit items. Je koopt al één kledingstuk van de verkoper: grote kans dat zijn of haar kledingstijl aansluit bij dat van jou.

Het kan dus voorkomen dat de verkoper nog meer leuke kledingstukken in zijn of haar kledingkast heeft staan. Het is dan mogelijk om meerdere items te kopen en deze te bundelen. Zo bespaar je niet alleen op verzendkosten, maar kan je vaak ook vragen om een lagere prijs. Je koopt immers meerdere kledingstukken van de verkoper, dus dat is ook voordelig voor hem of haar. 

Zit er verder niets in de kledingkast van de verkoper dat jou aanspreekt? Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om over te gaan tot de koop van jouw favoriete item. Maar het kan geen kwaad om altijd even te kijken of er nog een verborgen parel tussen zit. 

6. Stel vragen aan de verkoper.

De allerlaatste tip die wij je geven voordat je echt de betaling van jouw toekomstige item gaat uitvoeren, is het stellen van vragen aan de verkoper. Binnen Vinted is het mogelijk om te chatten met de verkopers van de items die worden aangeboden. Zo kan je jouw vragen stellen en ben je nog zekerder van een goede koop.

Soms twijfel je bijvoorbeeld over de maat. Wellicht valt het kledingstuk wat groter of kleiner, en kan de verkoper je helpen in te schatten of het item je gaat passen. Zo maak je jouw keuze weloverwogen en ben je niet teleurgesteld wanneer het item bij jou aankomt.

Een andere, veel gestelde vraag aan verkopers is of ze een “aanfoto” willen plaatsen. Sommige verkopers zetten alleen foto’s van het item zelf op Vinted, maar hebben geen foto van het kledingstuk wanneer het gedragen wordt. Het is dan een stuk moeilijker inschatten hoe het kledingstuk er precies uitziet wanneer je het aanhebt. 

Ook zijn er andere handige vragen die je aan de verkoper kan stellen om meer te weten te komen over het item. Hoe valt het kledingstuk? Valt deze wat losjes, of sluit deze juist goed aan? Is het materiaal een stof dat stretcht, of zit het juist wat stug? En zijn er beschadigingen aan het kledingstuk, of ziet het er allemaal als nieuw uit?

7. Volg de verkopers van jouw item.

De laatste maar niet onbelangrijke tip van ons voor jouw zoektocht op Vinted: volg een verkoper waarvan je succesvol een item hebt overgekocht. Het kost weinig tijd en moeite, maar het kan je later zeer veel opleveren.

Het kan immers voorkomen dat deze verkoper in de toekomst nog meer kledingstukken op Vinted plaatst. Je hebt al eens eerder een item van hem of haar gekocht, dus de kans is groot dat de nieuwe kledingstukken ook bij jou in de smaak vallen. Wanneer je de verkoper volgt, loop je dit nieuwe aanbod in ieder geval niet mis. Zo maak je jouw zoektocht naar leuke koopjes in de toekomst ook gemakkelijker. 

Naar verloop van tijd heb je niet alleen een verzameling van opgeslagen zoekopdrachten, maar ook van verkopers die eenzelfde soort kledingstijl hebben als jij dat hebt. Hoe meer je dus gebruik maakt van Vinted, hoe makkelijker de zoektocht naar een nieuw favoriet item wordt. De verkoper wordt wellicht ook gemotiveerd om nog meer aanbod te uploaden in zijn of haar kledingkast, wanneer je hem of haar besluit te volgen. 

Dus… 

We hopen dat je met deze zeven tips snel een nieuw item scoort voor in jouw kledingkast. Laat je verrassen door alle aanbiedingen die op Vinted staan, of maak gebruik van filters om jouw zoekopdracht te verfijnen. Sla jouw zoekopdrachten op, en bewaar de items die je leuk vindt in jouw favorieten. Neem ook vooral eens een kijkje in de online kledingkast van de verkoper, vraag de verkoper naar de kwaliteit en het materiaal van het item, en volg het account van de verkoper om op de hoogte te blijven van de toekomstige verkoop van dezelfde soort items. 

Mocht het kledingstuk toch niet in de smaak vallen – dat kan natuurlijk altijd voorkomen – dan stuur je deze terug naar de verkoper, of verkoop je deze natuurlijk eenvoudig zelf weer via Vinted. Online winkelen was nog nooit zo makkelijk én duurzaam! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *