7x beauty behandelingen die het écht waard zijn

Wat kan het toch fijn zijn om jezelf helemaal in de watten te laten leggen en een beauty behandeling te ondergaan. Alleen: de behandelingen zijn soms zo duur. Je weet ook niet altijd hoe het uitpakt. En: is zo’n behandeling eigenlijk wel nodig?

Ik heb mijn favoriete beauty behandelingen op een rijtje gezet, die niet al te duur maar wel echt de moeite waard zijn.

#1 Pedicure 

Je hebt vast al wel eens van een manicure gehoord. Dit is een behandeling waarbij je handen mooi verzorgd worden door de schoonheidsspecialiste. De focus ligt hierbij op de nagels.

Een pedicure is eigenlijk dezelfde behandeling, maar dan voor je voeten. Ook hier worden de nagels goed verzorgd, maar ook de rest van je voeten wordt meegenomen. Nog nooit gehad? Ik leg kort uit hoe een pedicure over het algemeen in elkaar zit.

Eerst worden je voeten in een voetenbadje gezet, met verzorgde en reinigende middelen. Het voetenbadje is lauwwarm, zodat de huid van je voeten ook wat zachter wordt. Daarna worden de voeten één voor één uit het badje gehaald, en begint de behandeling echt.

De huid van de voeten wordt lichtjes gemasseerd, en eelt wordt weggehaald met een vijl. De nagels worden geknipt, de nagelriemen worden verzorgd, en de huid om de nagel heen wordt ook netjes gemaakt.

Je kan er ook voor kiezen om je nagels te laten lakken, ofwel met gewone nagellak, ofwel met gellak. Dit is een leuke aanvulling op je behandeling, en laat je voeten er nog mooier uitzien.

#2 Wenkbrauwen verven

Dit is misschien wel mijn favoriete beautybehandeling ooit, want na het ondergaan van de behandeling voel ik me helemaal put together. Mijn wenkbrauwen zitten dan goed vanaf het moment dat ik wakker word, en de gehele dag door.

Ik laat zelf mijn wenkbrauwen zowel modelleren als verven. Mijn schoonheidsspecialiste zorgt er dan voor dat alle haartjes die buiten mijn wenkbrauw vallen weggehaald worden. Eerst doet ze dit door middel van wax, en daarna werkt ze dit nog bij met een pincet.

Daarnaast worden mijn wenkbrauwen geverfd. Ik heb van mezelf donkerblond of lichtbruin haar, en mijn wenkbrauwen hebben dezelfde kleur. Ze zijn dus niet onzichtbaar, maar ook niet heel opvallend. Een kleur die iets donkerder is laat mijn gezicht meer spreken.

Goed om te weten is dat de verf na de behandeling vaak ook nog op de huid zit onder je wenkbrauwharen. Hierdoor lijken je wenkbrauwen in eerste instantie vrij heftig, maar schrik vooral niet als dat gebeurt! Na een paar uur ben je er al meer aan gewend, en na een aantal keer douchen zien ze er heel natuurlijk uit. 

#3 Wimpers liften

Nog een favorietje van mij, eentje die ik vaak bewaar tot de zomer. Deze laat ik dan doen tegelijkertijd met het modelleren en verven van mijn wenkbrauwen, zodat ik in één keer klaar ben. En een erg groot pluspunt: het blijft vrij lang zitten!

Het liften van je wimpers kan je eigenlijk uitleggen als het aanbrengen van een permanentje, maar dan in je wimperharen. Ik ben geen schoonheidsspecialiste en weet er dus het fijne niet van, maar zo gaat het ongeveer in zijn werk. Eerst worden de wimpers met een middeltje zachter gemaakt. De wimpers worden over een modelletje heen geplakt, en dan komt er een middel overheen die ze in die positie laat staan. 

In de wimpers zit daarna dus een krul omhoog, net alsof je mascara op hebt. Vaak laat ik ze binnen dezelfde behandeling ook verven. Ik heb van mezelf al vrij donkere wimpers, maar door de verf er ook nog overheen aan te brengen, komen ze nog iets meer tot uiting. 

Ik vind het zelf fijn om deze behandeling te laten doen in of vlak voor de zomer. Als je aan het strand of in een zwembad ligt, wil ik liever geen make-up op, maar wil ik er wel verzorgd uitzien. Deze behandeling zorgt daar precies voor, en: het blijft ongeveer 8 weken zichtbaar! 

#4 Kapper + vitaminebehandeling

Naar de kapper gaan op zich vind ik al een feestje. Sommige mensen kunnen er niet tegen dat iemand anders aan hun haar zit, maar ik kan daar echt van genieten. Het wassen, drogen, knippen, modelleren… Het kan me niet lang genoeg duren.

Onlangs heb ik een behandeling ontdekt waar ik nu echt fan van ben. Het gaat om een vitaminebehandeling voor je haar. Natuurlijk zijn er ook talloze keratine en andere behandelingen om je haar gezonder te maken, maar die zijn vaak ook peperduur. Deze behandeling is fijn, en ook nog betaalbaar.

Bij de behandeling wordt er een vitamine-serum in het haar aangebracht, en dit moet dan een tijdje zitten voordat het wordt uitgespoeld. Het geeft je haar net die extra boost die het wellicht nodig heeft. De vorige keer dat ik deze behandeling liet doen, was aan het eind van de zomer. Mijn haar was wat droog en dof door de zon, en deze vitaminebehandeling zorgde ervoor dat mijn haar weer glans had. 

#5 Massage

Misschien telt dit niet helemaal als een beauty behandeling, maar ik zet hem toch in het rijtje. Wie denkt dat een massage overbodige luxe is, heeft het zeker bij het verkeerde eind! Iedereen heeft wel eens wat extra aandacht nodig voor het lichaam. 

Vooral aan het einde van een drukke periode kan een massage fantastisch zijn. Of wellicht heb je last van je spieren of gewrichten, en kan dit ook helpen. Een massage hoeft ook echt niet duur te zijn, als je even goed rond speurt op het internet voor een massagesalon bij jou in de buurt. 

Zelf kies ik voornamelijk voor een massage die focust op de rug en schouders, omdat ik daar de meeste spanning voel. Studeren en werken zorgen er beiden voor dat ik voornamelijk achter mijn bureau zit voor mijn laptop, steeds in eenzelfde houding. Natuurlijk wissel ik dat af met een wandeling hier en daar, maar dat voorkomt een stijve rug nog niet. 

Een massage helpt echt – ik zeg het uit ervaring – als je last hebt van je spieren of gewrichten. Je kan het wellicht een keer proberen. Trakteer jezelf op een massage! 

#6 Een gezichtsbehandeling

Ook heerlijk: een gezichtsbehandeling. Deze heb ik om eerlijk te zijn vrij weinig laten uitvoeren, omdat mijn huid over het algemeen vrij rustig is. Ik ben gezegend met een huid zonder al te veel oneffenheden of rode plekjes, dus het is eigenlijk nooit nodig geweest.

Toch heb ik er bij mijn schoonheidsspecialiste eens om gevraagd, in een periode dat mijn huid het wat minder goed deed. Ik was meteen fan! Een peeling, het masseren van de huid, het aanbrengen van verzorgde crèmes… Het maakt je huid meteen rustiger en zorgt ervoor dat je huid er ook gezonder uitziet.

Een bijkomend voordeel is dat ik mijn schoonheidsspecialiste eens kon vragen over mijn huidtype. Misschien weet jij allang hoe je het beste voor jouw huid kan zorgen, maar ik had geen idee. Zij gaf me daarom wat tips mee, die ik heb opgevolgd. Zo blijf ik ook thuis goed voor mijn huid zorgen.

#7 Sporten

Ja, hier denk je niet meteen aan bij een beauty behandeling, maar dat is het eigenlijk wel! Dat vind ik althans, en daarom staat deze ook in het rijtje. Door te sporten zorg je goed voor je lichaam, en dat draagt bij aan de beauty.

Hiermee wil ik niet zeggen dat sporten je mooier maakt omdat je ervan af kan vallen. Sterker nog: je kan ook aankomen door te sporten, bijvoorbeeld in spiermassa. Wat ik bedoel te zeggen is dat je, door te sporten, beter in je vel gaat zitten, ongeacht de lichamelijke veranderingen die kunnen optreden. Je krijgt meer zelfvertrouwen en je wordt ook vrolijker. En dat zie je aan de buitenkant!

Ben je ook bezig met de lichamelijke veranderingen die het sporten met zich mee kunnen brengen? Er zijn genoeg sporten om uit te kiezen om voor de gewenste veranderingen te trainen. Het trainen met gewichten zal ervoor zorgen dat je meer spieren krijgt die ook meer zichtbaar zijn; cardio zorgt er juist voor dat je calorieën verbrandt. Kortom, ook sporten is een beauty behandeling. 

Staat er een behandeling in het rijtje die jij gaat uitproberen? Of is er een behandeling die er niet tussenstaat, die je me zeker aan kan raden? Laat het me weten in de reacties onder deze blogpost! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *